2013. április 3.

Reform gyümölcskenyér

Hozzávalók:

150 g tisztított mogyoró,
100 g tisztított natúr pisztácia (tisztítás: 5 percre forró vízbe dobni, héját lepattintani),
250 g aszalt füge,
250 g kimagozott aszalt szilva,
250 g aszalt sárgabarack,
75 g citronát,
75 g orazsát,
250 g mazsola,
1/2 dl rum,
4 tojás,
2 ek. méz,
125 g teljes kiőrlésű liszt,
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt szegfűszeg,
1 csipetnyi só,
2 ek. zsemlemorzsa
diónyi margarin

Készítés:

Fügét, szilvát, barackot csíkokra ,cirtonát, oranzsát, mazsolát finomra vágni, rummal meglocsolni, fél órát félretenni.Mézet megolvasztani, tojásokat felverni, lisztet fahéjjal, szegfűszeggel, zsemlemorzsával összekeverni. Az aszalt gyümölcs-keveréket, mogyorót, pisztáciát, mézet, tojásokat összekeverni, megszórni a lisztes keverékkel, és jól összedolgozni fakanállal (maszatos massza lesz!).Sütőpapírral kibélelt formában sütni (1,7-1,8 literes forma), 45-50 percig 180 C-ra előmelegített sütőben. Ha kész, a formában 10 percig hűlni hagyni, majd kivenni. Alufóliában kell tárolni, 1 hónapig is eláll.