2013. április 24.

Pudingos szelet



Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
5 dkg cukor
1 tokás
4 dkg vaj
1,5 dl tej
1 tasak szárított élesztő
1 tasak vaníliás cukor

Töltelék:
2 csomag puding
1 l tej
10 dkg cukor

Tetejére:
4 dl tejszín
5 lap zselatin
2 tasak vaníliás cukor
20 -20 dkg málna, piros ribizli, fekete ribizli, szeder
5 dkg porcukor

Bevonó:
2 tasak színtelen tortazselé
6 dl málna/ribizliszörp

Előkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük. letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
(én kenyérsütőben csinálom)

Elkészítés:

  1. A töltelékhez a pudingport a tejjel és a cukorral a csomagoláson előírt módon elkészítjük, hűlni hagyjuk.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 2 részre osztjuk, és kb. 30-40 cs-es tepsi méretre nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, az egyik tésztalapot belefektetjük. Elosztjuk rajta a pudingot, beborítjuk a másik tésztával, villával óvatosan megszurkáljuk. Letakarjuk és még 15 percig kelesztjük. Közben a sütőt 180 C-fokra előmelegítjük, majd a tésztát 30-35 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és egy edényben, kis lángon megolvasztjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. 2 evőkanálnyit a zselatinnal elkeverünk, majd az egészet a tejszínhez adjuk. A tésztára kenjük és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  4. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a porcukorral elkeverjük. és az idő letelte után a tejszínen egyenletesen elosztjuk.
  5. A tortazselét a gyümölcslével a csomagoláson előírtak szerint elkészítjük és a gyümölcsökön egyenletesen elosztjuk. A hűtőbe tesszük, hogy a bevonó jól megdermedjen. Utána szeleteljük.