2013. április 3.

Citromos álom



Nyersanyag szükséglet:

25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta,
0.50 l tejföl,
0.50 l tejszín,
2 db citrom,
12 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor
1 tasak habfix

Készítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixszel, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény.