Hozzávalók:
Piskóta:
3
db tojás
6
dkg cukor
6 dkg liszt
2
dkg vaj
1
csipet só
Krém:
3
lap zselatin 0,5 dl vízben oldva
25
dkg édes gesztenyemassza
25
dkg mascarpone
1,5
dl tejszín
1
csapott teáskanál porcukor
2
csomag vaníliás cukor
Bevonat:
1
dl tejszín
10
dkg étcsokoládé
25
dkg vaj
Elkészítése:
200 fokra bekapcsolni a sütőt.
Piskóta:
Tojássárgáját kikeverni a cukorral,
hozzáadjuk a lisztet és a megolvasztott vajat. A fehérjét felverni pici sóval
és finoman az előbbi masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,
vékonyra elsimítjuk, és 8-10 percig sütjük. Ha kész, lisztezett konyharuhára
borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni. Ha tekercsnek készítjük,
még melegen egyszer feltekerjük, aztán széttekerve hagyjuk kihűlni.
Krém
Jól összekeverni a mascarponét, a
gesztenyemasszát és a vaníliás cukrot. A jól kikevert krémbe belekeverjük a felolvasztott
zselatint. A tejszínt jól lehűtve habbá verjük a porcukorral, majd finoman
hozzákeverjük a gesztenyés krémhez.
Összeállítás:
Ha tekercsnek készítjük, akkor megkenjük a
krémmel a piskóták és feltekerjük. Fóliával letakarni és több órára a
hűtőszekrénybe tesszük.
Bevonat
készítése:
Felforraljuk a tejszínt, lehúzzuk a tűzről
és felolvasztjuk benne a darabokra tördelt csokoládét.
Jól összekeverjük és hozzáadjuk a vajat.
Hűlni hagyjuk.
A tortát tálcára tesszük és megkenjük a
bevonattal. Visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Ízlés szerint díszíthető!