Hozzávaló a tésztához:
9 tojás
9 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál finomliszt
Hozzávaló a töltéshez::
5 dl tokaji aszú
maréknyi mazsola
30-35 szem magozott meggybefőtt
1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor
5 evőkanál kristálycukor (méz is lehet)
4 dl tej
1 púpozott evőkanál zselatinpor
3 dl habtejszín
4-5 evőkanál eperlekvár
Hozzávaló a bevonáshoz::
15 dkg étcsokoládé
- A tésztához valókból piskótatésztát készítünk (ennek receptjét lásd külön), elharmadoljuk. Nagy tepsiben két vékony lapot sütünk belőle, míg a harmadik részt egy közepes tortaformában sütjük meg. Utóbbit, ha kihűlt, kockákra vágjuk, a tokaji aszúval meglocsoljuk.
- A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük, ahogyan a meggybefőttet is. A pudingport a cukorral, a tejjel és a zselatinnal kevergetve sűrűre főzzük (ha mézzel édesítjük, akkor az csak akkor kerül bele, amikor tűzről lehúztuk). Ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk.
- Egy kb. 2,5 literes bombaformát vagy tűzálló tálat a piskótalapra fektetünk, hogy kiszúrhassunk vele két akkora lapot, amekkora a tetejére fér. A többivel kibéleljük az oldalát.
- A tejszínhabos krémet, a mazsolát, a meggyet meg a boros piskótát belerétegezzük. Elsimítjuk, egy piskótakorongot ráillesztünk. A másikat eperlekvárral megkenjük, majd ezzel az oldalával lefelé a formába tesszük.
- Hűtőszekrényben 3-4 órán át dermesztjük, majd nagy tányérra borítjuk, és olvasztott csokoládéval körben bevonjuk.